نحوه درخواست تامين دليل


درخواست تامين دليل مي تواند کتبي يا شفاهي باشد پيش از اقامه دعوا يا هنگام دادرسي باشد. درخواست تامين دليل در صلاحيت دادگاهي است که دلايل و امارات در حوزه آن واقع است مگر در نقاطي که شوراي حل اختلاف تشکيل شده باشد که در اين صورت بايد به شوراي مزبور داده شود. درخواست تامين دليل که پيش از اقامه دعوا به دادگاه داده مي شود چون بايد در دفتر ثبت دادخواست هاي دفتر کل ثبت شده و به شعبه اي ارجاع شود بايد ااماً در برگ چاپي مخصوص نوشته شود همچنين درخواست تامين دليل که پس از اقامه دعوا به دادگاه داده مي شود چون بايد به دادگاهي داده شود که دلايل و امارات در حوزه آن است بايد روي برگ دادخواست نوشته شود.


شرايط تأمين دليل


تامين دليل شرايطي دارد، شرايط تامين دليل عبارتست از:



  1. حتما بايد دليل موجود باشد: تأمين دليل حفظ دليل موجود است و قرار نيست دليل تحصيل شود، اين دلايل ممکن است استماع شهادت شهود، تحقيق از مطلعين، اخذ نظريه کارشناسان و… باشد.

  2.  احتمال بدهيم که دليل ممکن است از بين برود: اگر استفاده از دلايل موجود بعدها با شخصي انجام شود بايد آن را حفظ کرد. اگر دليل به گونه اي باشد که بعدها نتوان به همان شکل از آن استفاده نمود تأمين دليل لازم است، در غير اين صورت موردي براي تأمين آن نيست.

  3. براي تامين دليل مانعي وجود نداشته باشد: تأمين دليل زماني به عمل مي‌آيد که از آن جلوگيري نشود. مثلاً، پيمان‌کار ساختمان اجازه ورود به ساختمان جهت صورت‌برداري از کارش را ندهد در اين صورت نمي‌توان از قواي عمومي استمداد نمود مگر اينکه دادگاه پس از احراز ترتيبي دهد که قرار با کمک مأمورين نيروي انتظامي و… احراز شود.


درخواست تامين دليل


زمان طرح درخواست تامين دليل و مرجع صالح


درخواست تامين دليل را هم در هنگام دادرسي مي توان تقديم کرد و هم پيش از اقامه دعوا. مرجع صالح نيز همانگونه که ذکر شد دادگاهي است که دلايل و امارات در حوزه آن واقع شده اند. تامين و حفظ دلايل و امارات در صلاحيت شوراي محلي است که دلايل و امارات در حوزه آن واقع است.


براي چه اموري مي توان درخواست تامين دليل داد؟


دلايل و اماراتي که مي توان درخواست و دستور تامين آنها را داد به شيوه اي تمثيلي نه احصايي در ماده149 قانون آيين دادرسي مدني آمده است و «…. از قبيل تحقيق محلي و کسب اطلاع از مطلعين و استعلام نظر کارشناسان يا دفاتر تجاري يا استفاده از قراين و امارات موجود در محل يا دلايلي که نزد طرف دعوا يا ديگري است…»مي باشد. در قرار تامين دليل بايد دلايل و امارات موضوع تامين تصريح شود تا محدوده وظايف و اختيارات مامور مجري قرار مشخص بوده و اجراي قرار از اين نظر با دشواري روبرو نشود.


تأمين دليل خسارات وارده به اتومبيل زيان‌ديده


 با توجه به اين‌ که مطابق مواد 1 و 2 قانون مسئوليت مدني هرکس بدون مجوز قانوني عمداً يا در نتيجه بي‌احتياطي موجب ضرر مادي ديگري شود، مسئول جبران خسارت ناشي از عمل خود است. در فرض سؤال شخص زيان‌ديده مدعي است که قسمتي از خسارات وي را بيمه تأمين کرده که با اين تقدير مي‌تواند نسبت به مازاد خسارت، دعواي حقوقي طرح و اقامه کند. شرکت بيمه نيز در حدودي که پرداخت بيمه کرده است به قائم‌ مقامي متضرر، مي‌تواند مطالبه خسارت کند.




ادامه مطلب در:


بررسي درخواست تامين دليل


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : دليل ,تامين ,درخواست ,دلايل ,بايد ,امارات ,تامين دليل ,درخواست تامين ,اقامه دعوا ,تأمين دليل , تأمين دليل ,بررسي درخواست تامين
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بارقه قلم مستر عکاس Review of games دکتر کاوان Hassan blog Regina هر چی که بخوای قاچ گانودرما سلامت دارو you movies interior design services