طبق ماده260 قانون آيين دادرسي مدني؛ …طرفين ميتوانند ظرف يک هفته از تاريخ ابلاغ به دفتر دادگاه مراجعه کنند و با ملاحظه نظر کارشناس چنانچه مطلبي دارند نفياً يا اثباتاً به طور کتبي اظهار نمايند. پس از انقضاي مدت ياد شده، دادگاه پرونده را ملاحظه و در صورت آماده بودن، مبادرت به انشاي رأي مينمايد.
بنابراين مهلت اعتراض به نظر کارشناس يک هفته از تاريخ ابلاغ نظر کارشناسي مي باشد و البته در مرحله اجراي احکام مدني اين مهلت تفاوت دارد. طبق ماده 75 قانون اجراي احکام مدني؛« قسمت اجرا ارزيابي را بلافاصله به طرفين ابلاغ مي نمايد . هر يک از طرفين مي تواند ظرف سه روز از تاريخ ابلاغ ارزيابي به نظريه ارزياب اعتراض نمايد . اين اعتراض در دادگاهي که حکم به وسيله آن اجرا مي شود ، مورد رسيدگي قرار مي گيرد و در صورت ضرورت با تجديد ارزيابي قيمت مال معين مي شود ، تشخيص دادگاه در اين مورد قطعي است .»
اعتراض به نظر کارشناس حق طرفين است و مي توانند اعمال نمايند اگرچه کارشناس با تراضي انتخاب شده باشد.هرگاه به نظر کارشناي اعتراض موجه به عمل آيد و دادگاه تشخيص دهد که اعتراض ناشي از ابهام نظر و يا نقص کاوشها و تحقيقات کارشناس مي باشد با گرفتن توضيح از کارشناس و يا تکميل آن مورد اعتراض را برطرف مي نمايد.
اعتراض از طرف هرکدام از طرفين در باب ملک و ارزيابي ملک يا هر موضوعي ممکن است واقع شود. هرگاه به نظر کارشناس اعتراض موجه به عمل آيد و دادگاه تشخيص دهد که اعتراض ناشي از ابهام نظر و يا نقص کاوشها و تحقيقات کارشناسي مي باشد با گرفتن توضيح از کارشناس و يا تکميل آن مورد اعتراض را برطرف مي نمايد. البته گرفتن توضيح از کارشناس يا صدور قرار تکميل تحقيقات مستم اعتراض اصحاب دعوا به نظر کارشناس نمي باشد بلکه دادگاه در هر مورد که گرفتن توضيح کارشناس يا تکميل کاوشها و تحقيقات او را لازم بداند موارد تکميل و توضيح را در صورت جلسه نوشته و به کارشناس اعلام و او را براي اداي توضيح دعوت مي نمايد. تعيين جلسه دادرسي و دعوت اصحاب دعوا براي شنيدن توضيح کارشناس اامي نيست. کارشناسي که علي رغم دعوت صحيح براي اداي توضيح حاضر نمي شود جلب خواهد شد.
ادامه مطلب در: مهلت و نحوه اعتراض به نظر کارشناس
درباره این سایت